Diensten

Wat kunnen wij voor u betekenen

OPTIMALISATIE

Mesol kan uw organisatie doorlichten vanuit de technische kant. Nadat wij een scan bij uw organisatie hebben uitgevoerd kunnen wij u precies aangeven waar rendement te behalen valt. Samen met u kunnen wij deze verbeteringen doorvoeren binnen uw organisatie. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan spiluren, nachturen en efficiënter programmeren. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!

INVOERING / AANSCHAF CAM

Eerst bekijken we behoefte die bij u als bedrijf past. Welke machines moeten er aangestuurd worden? Zijn het kleine of grote producten? Wat zijn de aantallen per order? Welke nauwkeurigheid en oppervlakteruwheid heeft u nodig? Aan de hand van deze en ander punten vindt dan een selectie plaats van enkele CAM pakketten. Tijdens de presentatie en live demo’s moeten de juiste vragen gesteld worden. Belangrijk is wat een pakket niet kan of omslachtig werkt. Na de keuze vindt de implementatie plaats waarin Mesol u kan ondersteunen zodat uw werkzaamheden gewoon doorkunnen gaan. De uitrol en opleiden van mensen kan Mesol ook voor u verzorgen. Benieuwd naar de mogelijkheden, neem contact met ons op.

UITBREIDING MACHINEPARK

Hoe koopt u een machine? Voor een product, op een beurs als aanbieding of uitgewerkt en onderbouwd met een ROI! Mesol gaat eerst met u in gesprek waar de behoefte ligt, dus welke functionaliteiten heeft de machine nodig (of juist niet nodig). Denk hierbij aan 3 of 5 assig, draai, frees of multitask machine, nauwkeurigheid en/of stabiliteit. Deze verwerken we in een lijst. Offertes aanvragen met de opties en deze goed vergelijken. Een testproduct opstellen voor afname m.b.t. nauwkeurigheid, bereik of stabiliteit/standtijd. Daarna een eerste keuze maken en de machine live bekijken. Na het kopen kan Mesol u ontzorgen met de randzaken die nog geregeld moeten worden. Denk hierbij aan bv afzuiging, fundatie, tooling en eventuele inrichting van de aansturing via CAM. Neemt u gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

TRAINING

Door het opdoen van jarenlange kennis en ervaring en het afronden van meerdere opleidingen, zoals tweedegraads Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs, is Mesol in staat uw vakmensen te trainen en (om) te scholen in hun eigen werkomgeving. Wij kunnen een maatwerk bedrijfsopleiding verzorgen op locatie, waardoor uw vakmensen zorgvuldiger en efficiënter te werk gaan en hierdoor een hoger rendement kunnen behalen. Wij denken graag met u mee, om een maatwerktraining te verzorgen die past bij uw organisatie. U kunt contact met ons opnemen voor de mogelijkheden.

Verspanen

Wij kunnen het volledige proces van uw draai- of freesproduct uitvoeren. U hoeft ons maar een voorbeeld te geven zodat wij u het totaalpakket kunnen leveren; een tekening, het programma en het eindproduct. Vraag ons naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden!

ENGINEERING

Vraagt u zich af of uw product te produceren valt? Wij kunnen uw product tekenen / ontwerpen en meedenken in eventuele oplossingen, verbeteringen en maakbaarheid. Door deze benadering kunt u kostenreductie en een betere produceerbaarheid behalen met uw producten. Bent u geïnteresseerd? Neem contact op met ons.

TECHNISCHE ORDER BEGELEIDING

Heeft u hulp nodig bij het totale proces van klantenorder tot het eindproduct? Contact tussen ontwerper en producent is dan ook van groot belang. Voor een optimaal uitgevoerde opdracht begeleidt Mesol graag de productie, zodat er op voorhand en tussentijds bijgestuurd kan worden. U kunt contact met ons opnemen voor meer informatie.

PROGRAMMEREN

Op het gebied van programmeren kan Mesol u ook van dienst zijn. Wij kunnen helpen met het bepalen van opspanningen, gereedschapskeuzes, instelbladen, het programmeren en het instellen van het eindproduct op de machines. Voor het programmeren maken wij gebruik van de softwarepakketten Topsolid en Mastercam. Wilt u hier meer over te weten komen? Laat het ons weten!